BİLİM, HARRAN'DA YENİDEN DOĞDU.

Bilim, Astronominin öncüsü Harranlı bilim adamı El Battani 'nin memleketinde yeniden doğdu.

EĞİTİM 1.11.2023 18:06:00 0
BİLİM, HARRAN

Bilim, Astronominin öncüsü Harranlı bilim adamı El Battani 'nin memleketinde yeniden doğdu.

Harran'ın Konacık Köyü ilkokulunda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin gönderdiği bilim tırı, Şanlıurfa  Kadir Evliyaoğlu Ortaokulu'nun matematik oyunları olan Mathplay ve fen bilimleri deneylerinden oluşan bir bilim şenliği düzenlendi. 
Üç gün düzenlenecek ve 39 çevre köy okulunun katılacağı  şenliğin açılışına, Harran İlçe Kaymakamı İbrahim Gültekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Atusay, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Koç, Özel Kadir Evliyaoğlu Okulları kurucu müdürleri ve ilçe mülki amirleri katıldı.

Bilim şenliğinin öncülüğünü yapan okulun İngilizce öğretmeni Merve Çolaksel basına verdiği demeçte, "Memleketim Gaziantep'te, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin'e, bilim tırını bu kadim coğrafyadaki öğrencilerimle de buluşturması için talepte bulundum, kendileri sağolsun olumlu karşıladılar ve bugün burada böyle güzelliklere vesile oldu. Bunun için Fatma Şahin'e ve kardeş okulumuz Kadir Evliyaoğlu Okulu yönetici ve velilerine ayrı ayrı teşekkür ederiz."dedi.
Açılış töreninde konuşan Harran Kaymakamı Gültekin "Bilime önem veren toplumlar her zaman ön plana çıkmışlardır. Böyle bilimsel etkinlikleri önemsiyoruz. Bu bağlamda, bu bilimsel etkinliği düzenleyen Konacık İlkokulu eğitimcilerine, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne ve kardeş okulumuz Kadir Evliyaoğlu Okulu idarecilerine ve velilerine teşekkür ederim. "dedi.
 Kardeş okul Kadir Evliyaoğlu Okulu adına konuşan Gülizar Güçlü ise, "Bilim adına yapılan böyle bir etkinlikte kardeş okul olarak matematiğin eğlenceli yönünü ön plana çıkaran "MathPlay" etkinliklerimizi bu coğrafyanın çocukları ile buluşturma fırsatı yakaladık. Okulumuzun velileri de bu etkinliğe Konacık ilkokulu öğrencilerimiz için kırtasiye, giyecek ve ayakkabı desteği ile katkı sağladı, ayrıca onlara da teşekkür ederiz. "dedi. 
Açılışın ardından kaymakam ve kurum amirleri bilim stantlarını ve bilim tırını gezerek öğretmenlerden bilgi aldı.

Üç gün sürecek şenliğe öğrenci ve veliler yoğun ilgi gösterdi.