Engelli ilkokul mezunları için müracaatlar sürüyor

Şanlıurfa Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Veysi Fırat, devlet memuru olmak isteyen engelli ilkokul mezunları için müracaatların başladığı belirterek, atanacak personel sayısının duyurulmasını merakla beklediklerini söyledi.

GÜNDEM 9.05.2024 15:43:04 0
Engelli ilkokul mezunları için müracaatlar sürüyor

Şanlıurfa Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Veysi Fırat, engellilerin memur olarak alımıyla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

Devlet memuru olmak isteyen engelli ilkokul mezunları için müracaatların 6 Mayıs itibarıyla başladığını ve 21 Mayıs’a kadar süreceğini belirten Fırat, “Kamu kurumlarındaki engelli personel açığının kapatılması yönündeki bu adım bizim için çok önemlidir, fakat daha önemlisi atanacak personel sayısıdır. Sayı olarak şu ana kadar rakam telaffuz edilmemiştir, temennimiz personel açığını en aza indirecek bir rakamın açıklanmasıdır. Bizler de merakla bu rakamı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Müracaat tarihinin kaçırılmamasına dikkat edilmesini isteyen Veysi Fırat, “Sistemde engel bilgisi bulunmayan adaylar ilk önce Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden başvuru yapacağı engel grubunu belirtir onaylı ‘Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı’ belgesini edinmeleri gerekmektedir. Daha sonra ÖSYM şubelerine giderek şifre alınıp sistem üzerinden müracaatlarını yapabileceklerdir. Bu adaylar sınava girmeyecek, sadece kuraya katılmak için başvuru yapacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

BİHA




Haber Kaynak : Bizim Haber Ajansı