Şanlıurfa’da mali müşavirlerden önemli açıklama

Şanlıurfa’da Mali Müşavirler Odası, mesleki sorunlar ve sistemsel sorunlar, artan iş yükü gibi nedenlerden dolayı basın açıklaması düzenledi. Basın açıklaması saat 11.00’de ülke genelinde eşzamanlı olarak yapıldı.

GÜNDEM 24.04.2024 13:51:24 0
Şanlıurfa’da mali müşavirlerden önemli açıklama

Şanlıurfa’da Mali Müşavirler Odası, Türkiye Mali Müşavirler Ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) ile beraber Türkiye genelinde eşzamanlı olarak, artan iş yükü, mesleki sorunlar ve sistemsel sorunlar nedeniyle basın açıklaması düzenledi.

Saat 11.00’de Şanlıurfa Mali Müşavirler Odası hizmet binasında yapılan basın açıklamasına çok sayıda mali müşavir katıldı.

Basın açıklamasını oda adına Şanlıurfa Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa Karadağ okudu.

Karadağ’ın okuduğu basın metninde şu ifadeler yer aldı:

“Bugün eş zamanlı, 77 İl’de Mali Müşavirler odası olarak meslektaşlarımızın artan iş yükleri ve mesleki sorunlarımıza çözüm talep etmek için toplanmış bulunmaktayız.

1- İdareden (GİB) kaynaklı sistemsel sorunların bir an önce çözülmesi, meslektaşların gece yarılarına kadar ofislerinde çalışmaktan kurtarılması.

2-Ücret tarifemizin iyileştirilerek bir an önce güncelleştirilmesi, zira bu ücretler ile meslek sürdürülebilir olmaktan çıkmıştır.

3-Mesleğe iş kotası ve yaş kotasının getirilmesi elzem olmuştur.

4-3568 sayılı meslek yasamızın yeniden ele alınarak meslek mensubunun görev, yetki ve sorumluluklarının net bir şekilde yazılması.

5-Vergi mevzuatının, beyan ve bildirim sürelerinin bir an önce sadeleştirilmesi

6-Meslektaşların hizmet sözleşmesi ile mükelleflere ait iş ve işlemleri yapma olanağının sağlanması

7-Meslek mensuplarına yapmış olduğu kamusal hizmetlerinin karşılığında hazineden pay verilmesi

8-Enflasyon Muhasebesinin Geçici Vergi Dönemlerinde değilde , Yıl da 1 Kez verilmesini Talep ediyoruz.

SONUÇ

Meslektaşlarımız, pandemide ve depremde kamu giderlerinin finans kaynağı olan vergi gelirlilerinin aksamaması ve firmaların faaliyetlerini sürdürebilmeleri için yaşamlarını tehlikeye attı ve yaşamlarını kaybettiler. Ama artık meslektaşlarımızı kayıp etmek istemiyoruz.

Sistemsel sorunlar, artan iş yükü ve angaryalardan dolayı nefes almakta güçlük çekiyoruz.

130 bin meslek mensubumuzun bu haklı taleplerinin bir an önce çözüme kavuşturulmasını, aksi takdirde haklarımızı aramak için eylemlerimize devam edeceğimizi belirtir,

Hepinize katılımlarınız için teşekkür ederim. Sağ olun var olun”.

BİHA



Haber Kaynak : Bizim Haber Ajansı