Şanlıurfa'da öğretmenler meslektaşları için yürüdü!

İstanbul'da okul müdürünün öldürülmesinin ardından iş bırakan öğretmenler bugün Şanlıurfa’da yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Eğitimcilere yönelik şiddete tepki gösteren öğretmenler, "Öfkeliyiz, yastayız susmayacağız" ve "Şiddetsiz güvenli okullar

GÜNDEM 10.05.2024 13:47:18 0
Şanlıurfa

İstanbul Eyüpsultan’da öğrencisi Y.K. tarafından silahla vurularak öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eğitim camiası ayağa kalktı. Eğitim sendikaları da yaşanan şiddet ortamına dikkat çekmek içiniş bırakmakararı aldı.BugünŞanlıurfa’da bir bir araya gelen yüzlerce eğitimci 'şiddete hayır' diyerek yürüyüş

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde bulunan Abdülkadir Karahan Kütüphanesi önünde bir araya gelen eğitimcilere, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili Mahmut Tanal, İnsan Hakları Derneği (İHD) Şanlıurfa Şubesi, eğitimcilerin aileleri, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şanlıurfa İl Teşkilatı temsilcileri de destek verdi.

"ÖĞRETMENE YÖNELİK ŞİDDETE DUR DE"

Öğretmenler siyah giyinirken, göğüslerine üzerinde siyah kurdele işareti olan "Öğretmene yönelik şiddete dur de" yazılı kokartlar astı. Bazı eğitimcilere ise üzeri kırmızıya boyanmış beyaz öğretmen önlükleri giyerek, şiddeti protesto etti.

"Öğretmene şiddete hayır, öğretmenime dokunma" yazılı pankart eşliğinde grup İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüş boyunca "Şiddete hayır", "Öfkeliyiz, yastayız susmayacağız", "Şîddetsiz güvenli okullar istiyoruz" ve "İnsanca yaşamak istiyoruz" sloganları atılarak, sık sık alkış tutuldu.

VATANDAŞLARDAN ÖĞRETMENLERE DESTEK

Çevrede bulunan vatandaşlar ve araçlar yürüyüşe ses çıkararak destek oldu. Grubun önünden geçtiği Hasan Hüseyin Çalışkan İlköğretim Okulu öğrencileride öğretmenlerine destek vererek, "Şiddete hayır" sloganları atması uzun süre alkışlandı.

Yürüyüş İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde son buldu. Burada yapılan açıklamaya binlerce kişi katılırken, ortak basın metnini Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Şanlıurfa Şube Eşbaşkanı Murat Oruç okudu.

İL MİLLİ EĞİTİM ÖNÜNE ÖNLÜKLER ASILDI

Basın metninin okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü bahçe kapısına üzeri kırmızıya boyanmış beyaz öğretmen önlükleri astı.

Açıklama "Şiddet sürüyor, Bakan bakıyor" sloganları ile son buldu.



Haber Kaynak : Bizim Haber Ajansı