Uyuşturucu ve bağımlılık ile mücadelede işbirliği çağrısı

Uyuşturucu ve bağımlılık ile mücadelede hassasiyeti bilinen Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak'ın bizzat yürüttüğü, "Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum” adlı bağımlılık projesiyle ilgili Cuma hutbesinden duyuru yapıldı.

GÜNDEM 3.05.2024 22:59:13 0
Uyuşturucu ve bağımlılık ile mücadelede işbirliği çağrısı

Vali Hasan Şıldak'ın uyuşturucu ve bağımlılık ile mücadele hassasiyeti sürüyor. Jandarma ve polisin il merkezi ve 13 ilçede gerçekleştirdiği tüm operasyonların birebir takipçisi olan Vali Şıldak, bilinçlendirme çalışmaları ve bağımlı olan kişilerin tedavi uygulamaları ile de yakından ilgileniyor.

Kararlı mücadele kapsamında yapılan çalışmaları belirli aralıklarla kamuoyuna aktaran Vali Şıldak, bağımlılıkla mücadele konusuna da ayrı hassasiyet gösteriyor.

Sürdürülen mücadelenin vatandaşların da desteğiyle daha etkili olacağını her fırsatta ifade eden Vali Şıldak, bağımlıların tedavisi için başlatılan “Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum Projesi”nin etkili olması için toplumun her kesiminden destek istedi.

CUMA HUTBESİNDE VATANDAŞLARDAN DESTEK İSTENDİ

Şanlıurfa’daki tüm camilerde bugünkü Cuma namazında okunan hutbenin ardından vatandaşlara çağrı yapıldı.

Yapılan çağrıda;

“Kıymetli Vatandaşlarımız, Bilindiği gibi uyuşturucu maddeler sadece insan sağlığına zarar vermekle kalmamakla, kişinin ailesi ve çevresini de etkileyen büyük sosyal sorunlara yol açmaktadır. Uyuşturucuya karşı ilimizde polisimiz ve jandarmamız ile seferberlik düzeyinde büyük bir mücadele yürütüyoruz. Kesintisiz olarak sürdürdüğümüz bu çalışmalar çok etkili sonuçlar veriyor. Özellikle gençlerimizi hedef alan uyuşturucu kullanımına karşı daha başarılı olabilmek için bütün toplum olarak geniş bir desteğe ihtiyaç duyuyoruz. Şanlıurfa Valiliği, uyuşturucuyla mücadelenin yanı sıra ilimizin tamamında uyuşturucu bağımlılığına karşı da kapsamlı bir proje uygulamaktadır. Bağımlılıktan kurtulmak isteyen kişilerin tedavileri yaptırılmakta, uyuşturucudan arındırılmakta ve tekrar topluma kazandırılmaktadır. “Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum” adlı proje kapsamında sunulan son derece geniş imkânlardan faydalanabilmek, devletimizin sağladığı bu fırsatı değerlendirebilmek için Valilik ve Kaymakamlıklarımızdaki Açık Kapı Birimlerine başvuruda bulunulması yeterlidir. Değerli vatandaşlarımızı, tanıdıkları, çevrelerinde bulunan bağımlılıktan kurtulmak isteyen gençlerimizi projeye katılmaları konusunda teşvik etmeye davet ediyoruz. Bütün duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Unutmayalım! Uyuşturucu ile mücadele bir vatan görevidir." denildi.

Yapılan çağrı ile kamuoyunda farkındalık oluşturmak ve topyekün mücadelede toplumsal desteğin ve işbirliğinin arttırılmasının amaçlandığı öğrenildi.



Haber Kaynak : Bizim Haber Ajansı